крымскотатарский флаг турецкий флаг узбекский флаг последние коментарии сайта sattarov.net статистика сайта сайта sattarov.net администратор сайта sattarov.net помощь сайта sattarov.net
Главная   крымскотатарская музыка   Регистрация   Контакты   RSS 2.0  
 
 
Навигация
Главная крымскотатарская музыка тексты песен узбекская музыка турецкая музыка разная музыка Программы Видео Игры » Юмор Афиша Справочники Фотоподборки Добавить новость Беспроводной ИНТЕРНЕТ !
 
 
 
ссылки
 
 
Популярные новости
 
 
мы в инете
Мы Вконтакте:
vkontakte.ru/club6678288

нажмите для получения кода кнопки крымскотатарской музыки
 
 
 
 
  » » » отношения крымскотатарского и украинского народа
 

 Главная » Крымскотатарская афиша : отношения крымскотатарского и украинского народа

Шановні друзі!

Запрошую Вас на виставу "На спільнім шляху / Бир ёлу" за моєю п"єсою про відносини українського і кримськотатарського народів в історії і сьогоденні, яка відбудеться 16 вересня ц.р. (четвер) о 18-00 у приміщенні Спілки письменників України (вул. Банкова, 2). Вхід вільний. Хто вже дивився - перекажіть, будь ласка друзям. Нижче - прес-реліз про виставу.

Примітка: хто на цей вечір запланував участь в акції пам"яти Г. Ґонґадзе - ви цілком встигнете на Майдан Незалежности! (Вистава триває 1 годину, а потім Ви за 5 хвилин спуститесь від Банкової до Майдану).

З повагою,
Кирило Булкін.

- - -

Прес-реліз

Театр української героїки «Пам’ять» п/к н. а. України Галини Яблонської представляє виставу за п’єсою Кирила Булкіна про українсько-кримськотатарські відносини «НА СПІЛЬНІМ ШЛЯХУ / БИР ЁЛУ».

Тема вистави – історичні відносини українського і кримськотатарського народів, пропущені через особисте сприйняття головної героїні – студентки Таврійського університету Оксани. Жанр вистави визначений автором як драма-фентезі з історичними екскурсами і документальним відео.

За своєю структурою п’єса передбачає незвичне сполучення театру й журналістики: у сценічну дію вкраплені кадри документального відео – інтерв’ю експертів, громадських та політичних діячів.

А на сцені в реальність 2007 р. (час, коли відбувається дія п’єси) фантастичним чином вплітаються події історичні – від 17-го століття до 60-х років 20-го століття.
Історія, за словами одного з експертів, чиє інтерв’ю звучить у виставі – Олекси Гайворонського – ніколи не буває чорно-білою. І справді, періоди плідної співпраці українців і кримських татар чергувалися з періодами ворожнечі. Та, як переконується у ході п’єси головна героїня, ворожнеча щораз приносила поразку обом народам, а спільні дії – успіх. І цей історичний урок є найактуальнішим для українців і кримських татар у наш час.
За задумом колективу театру «Пам’ять» та донора проекту – Міжнародного Фонду «Відродження», результатом здійснення цього театрального проекту буде виховання толерантності, взаємної поваги й дружби між кримськими татарами й українцями, а також представниками інших етносів Криму, через як інформаційний, так і емоційний вплив театрального мистецтва, на прикладах історичної співпраці представників цих народів.
У ролях: Людмила Барбір, Кирило Булкін, Валерій Антонюк, Володимир Завальнюк

У відеофрагментах: Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, а також Гульнара Бекірова, Олекса Гайворонський, Віталій Пономарьов, Володимир Сергійчук

Дія відбувається у листопаді 2007 р. (а також у роки 1654, 1656, 1917, 1933, 1944. 1968, сьогодні, завтра, щодня…)

Зйомки подій на Ай-Петрі люб’язно надані ГО «Інформаційний прес-центр» (директор Валентина Самар)

Подяка за сприяння у підготовці вистави:
- Меджлісу кримськотатарського народу;
- Центру української природи, архітектури та побуту „Мамаєва Слобода";
- Центру дитячої творчості «АРТ»;
- кобзареві Тарасові Силенку;
- заслуженому артисту АР Крим Ахтему Сеїтаблаєву

Виставу створено за підтримки МІЖНАРОДНОГО ФОНДУ «ВІДРОДЖЕННЯ»
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Похожие по теме новости:
  • память депортации крымскотатарского народа
  • OQ ZANDJIR
  • криминальная драма Рэкетир "Racketer" 2007г.
  • Microsoft Office 2007
  • Рефат Чубаров комментирует новости о крупных изменениях в деятельности Медж ...

  •  
     Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
     

     
     
    Пользовательский поиск
    Пользовательского поиска
     
     
    Пользователь



     
     
    Реклама Google
     
     
    Статистика сайта
     
     
    Выбрать язык
     
     
     
    информация на сайте предоставлена в ознакомительных целях. Все права принадлежат авторам и владельцам. www.sattarov.net  Design by Akim © 2011